"Arcelor Mittal Кривий Ріг" продовжить судитися з Коломойським

Четвер, 3 вересня 2009, 13:00 -

Генеральний директор ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Жан Жуе ставить під сумнів неупередженість Дніпропетровського апеляційного господарського суду, який 1 вересня залишив у силі рішення суду першої інстанції про стягнення з меткомбінату 205,59 млн. гривень на користь Запорізького заводу феросплавів як передоплату за майбутні поставки.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер.

"Що нас здивувало - що 31 серпня було прийняте рішення замінити трьох суддів на нових, а вже наступного дня вони прийняли рішення. Зазвичай в Україні такі справи розглядаються не з такою швидкістю", - зазначив він.

Жуе наголосив, що "Arcelor Mittal Кривий Ріг" буде оскаржувати рішення у Вищому господарському суді.

Реклама:

Крім того, за його словами, група "Приват" відкриває справи у суді за кожним різновидом феросплавів, які "Arcelor Mittal Кривий Ріг" мав у них купувати, а також намагається забезпечити отримання цих коштів.

"На тижні ми отримали конверт від одного київського суду, у якому було 17 чистих аркушів паперу. Як ми дізналися вже згодом, там мало бути рішення, яке забороняє податковій реєструвати будь-які нові рахунки "Arcelor Mittal Кривий Ріг", - розповів Жуе.

Він підкреслив, що самого рішення у компанії не бачили. Але у компанії незадоволені тим, що їх належним чином не поінформували про це.

Як повідомлялося, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" вирішив відмовитися від продовження контракту з ЗЗФ у зв'язку зі скороченням потреби в феросплавах в умовах кризи і зниження споживання сталі у світі, проте ЗЗФ, продовжуючи наполягати на продовження договірних відносин, подав позов до суду про стягнення 205,59 млн. гривень з меткомбінату як передоплату за майбутні поставки.

15 липня 2009 року Дніпропетровський обласний господарський суд задовольнив вимоги позивача.

У кінці серпня ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" подало апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про стягнення з меткомбінату 205,59 млн. гривень.

1 вересня Дніпропетровський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про стягнення з ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" 205,59 млн. гривень на користь ЗЗФ.

Меткомбінат відмовляється надалі купувати феросплави у ЗЗФ зокрема через те, що його ціни значно вищі за світові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: