"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держава стане співвласником стадіонів у Харкові та у Львові

Четвер, 3 вересня 2009, 09:02

Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту набуде права на володіння частиною майна харківського стадіону "Металіст" та стадіону у Львові, що будується до Євро-2012, після введення цих арен в експлуатацію.

Така умова зазначена в інвестиційних угодах між Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту і органами місцевого самоврядування, які є сьогодні власниками арен, повідомляє прес-служба Мінспорту.

У повідомленні зазначається, що з метою забезпечення своєчасного введення в експлуатацію обох стадіонів Кабінет міністрів прийняв рішення підтримати їх підготовку за рахунок коштів держбюджету.

Відповідні зміни раніше до було внесено до Державної цільової програми з підготовки та проведення Євро-2012.

Реклама:

Так, державна підтримка реконструкції "Металіста" становитиме 206,6 млн. гривень. Завдяки цьому, харківська арена буде введена в експлуатацію до кінця 2009 року.

Державне фінансування робіт з будівництва нового стадіону у Львові здійснюватиметься протягом двох років. У 2009 році арена буде профінансована на суму 100 млн. гривень, 2010 року з держбюджету передбачається направити 200 млн. гривень.

Обидва стадіони сьогодні є об'єктами комунальної власності - Львівської міської ради та Харківської обласної ради відповідно.

Відповідно до  затвердженого урядом Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду для підготовки до Євро-2012, будівництво та реконструкція стадіонів комунальної власності за рахунок коштів державного бюджету може здійснюватися виключно на підставі інвестиційних договорів між Мінспорту, як центральним органом виконавчої влади, та відповідними органами місцевого самоврядування, які є власниками комунальних стадіонів.

При цьому, до інвестиційних договорів обов'язково повинні бути включені умови щодо формування за рахунок майна, створеного в результаті використання коштів Стабфонду, частки держави у статутному капіталі стадіонів.

На виконання зазначеної норми міністерством були розроблені проекти відповідних інвестиційних договорів, які Кабмін схвалив 31 серпня на своєму засіданні. Того ж дня вони були підписані усіма договірними сторонами.

Після введення харківського стадіону "Металіст" (2009 рік) та стадіону у Львові (2010 рік) в експлуатацію, частка їх у статутному капіталі, що відповідатиме обсягам державної підтримки, управлятиметься Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!