Яценюк хоче заборонити приватизацію

Вівторок, 29 вересня 2009, 20:27

Приватизацію державного майна у період кризи необхідно заборонити.

Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк у вівторок на брифінгу в Тернополі, коментуючи підсумки приватизації Одеського припортового заводу, повідомляє прес-служба організації. 

Він вважає приватизацію ОПЗ частиною політичної боротьби, зокрема одним зі шляхів збирання грошей на вибори: "Все розпродується за копійки. А гроші підуть потім на залатування бюджетних дір перед виборами".

Політик нагадав про досвід приватизації "Криворіжсталі".

Реклама:

"Чотири мільярди доларів спустили за три місяці. Ніхто не може знайти ці чотири мільярди доларів - їх немає. І разом з тим немає заводу, який давав мільярди доларів щорічно", - підкреслив Яценюк.

Він нагадав, що 3 вересня вніс до Верховної Ради проект постанови, в якому пропонує ввести мораторій на приватизацію державних та комунальних підприємств до прийняття держпрограми приватизації на 2008-2012 роки.

Політик пропонує парламенту ухвалити такий документ з метою недопущення приватизації підприємств державної та комунальної форми власності за заниженою ціною у зв'язку з фінансово-економічною кризою в Україні.

Він вважає, що потрібно зберегти контроль держави і територіальної громади над цими об'єктами для отримання стабільного доходу у відповідні бюджети та запобігання масовому безробіттю.

Яценюк також звернувся до президента Віктора Ющенка, прем'єра Юлії Тимошенко, лідера Партії регіонів Віктора Януковича та спікера Володимира Литвина з закликом зупинити приватизацію ОПЗ.

"Я виступаю за зупинення приватизації в Україні до того моменту...доки ми не побачимо, що зовнішні ринки почнуть дихати", - заявив політик.

Він категорично переконаний, що "країна не може собі дозволити розпродавати державне майно в період кризи".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: