"Нортіма" вимагає від Тимошенко доказів змови на конкурсі з продажу ОПЗ

Вівторок, 29 вересня 2009, 18:34

Перший заступник голови правління "Приватбанку", представник компанії "Нортіма" Тимур Новіков спростовує заяву в.о. голови Фонду державного майна Дмитра Парфененка і прем`єр-міністра Юлії Тимошенко щодо змови між учасниками конкурсу з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Про це він заявив на прес-конференції в агентстві "УНІАН".

Новіков нагадав, що сьогодні прем`єр-міністр України заявила про те, що між російською компанією "Азот-Сервіс", українськими "Фрунзе-Флора" і "Нортіма", яка і стала переможцем у конкурсі з приватизації ОПЗ, була змова, спрямована на зниження ціни підприємства.

"Ми заперечуємо наявність будь-яких змов між учасниками конкурсу", - наголосив він.

Реклама:

При цьому Новіков відзначив суперечність дій ФДМ і Кабміну щодо приватизації ОПЗ.

"Хочемо - продаємо, що б там не стало, кров з носу, і от вам тисяча аргументів, а зараз не продаємо. Тепер ця ганьба прикривається голослівними звинуваченнями про те, що троє учасників конкурсу змовилися з метою придбати ОПЗ дешево", - сказав представник ТОВ "Нортіма".

"Всі бачили, як проходив конкурс, його учасники реально боролися за ціну, вони нервували, називаючи підвищення ціни. Особливо нервував представник російської компанії, який, зупинившись на ціні у 4 млрд. 950 млн. гривень, довгий час очікував на отримання подальших інструкцій телефоном. Ліцитатор аукціону теж тягнув час, і це зрозуміло, але чомусь Фонд держмайна вирішив, що ціна в 5 млрд. гривень - це низька ціна", - наголосив він.

Новіков переконаний, що "зараз основна мета Кабміну і ФДМ - це маніпуляція громадською думкою".

"Те, що зараз відбувається, - це процес навішування ярликів і, на наше глибоке переконання, прем`єр і виконуючий обов`язки глави Фонду держмайна мають публічно спростувати свої звинувачення або надати докази того, що три сторони, які сьогодні брали участь у конкурсі, змовилися", - наголосив він.

Як повідомлялося, 29 вересня ТОВ "Нортіма" придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. гривень. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд. гривень.

У торгах взяли участь три учасники - ТОВ "Азот-Сервіс" (Росія), ТОВ "Фрунзе-Флора" (Україна) і ТОВ "Нортіма" (Україна).

Пізніше в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко повідомив, що комісія з приватизації ОПЗ Фонду держмайна ухвалила рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем у конкурсі з приватизації заводу у зв`язку з тим, що його було продано за заниженою ціною.

Окрім того, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, коментуючи результати проведення приватизації ОПЗ, звинуватила у змові претендентів на придбання ОПЗ з метою приватизації підприємства за заниженою ціною.

Прем`єр-міністр наголосила, що в результаті дій президента Віктора Ющенка і українських судів, кількість претендентів на придбання підприємства істотно скоротилася, що дозволило тим, що залишилися, вступити у змову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: