Тимошенко схвалила держгарантію по кредиту Укрексімбанку для медиків

Вівторок, 29 вересня 2009, 17:01

Кабінет міністрів схвалив залучення державним підприємством для постачання медичних установ "Укрмедснаб" під державні гарантії кредиту Укрексімбанку на суму 15 млн. євро.

Про це ідеться в оприлюдненій у вівторок постанові Кабінету міністрів №993 від 9 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до постанови, ці кошти будуть використані "Укрмедснабом" для авансового платежу за договором купівлі-продажу устаткування, транспортних засобів, медичних виробів та лікарських засобів, які закуповуються в австрійської Vamed Engineering GmbH & CO CG.

Згідно з документом, авансовий платіж буде здійснено в рамках більшого проекту вартістю до 500 млн. євро із закупівлі цих товарів у Vamed Engineering GmbH & CO CG, який буде фінансуватися за рахунок залучених "Укрмедснабом" під держгарантії кредиту UniCredit Bank Austria AG під страхове покриття Австрійського контрольного банку (Oesterreichische Kontrollbank AG, OeKB).

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №819 від 5 серпня вирішив надати держгарантії по кредиту на суму до 500 млн. євро, залученому "Укрмедснабом" для забезпечення лікувально-профілактичних закладів обладнанням, транспортними засобами, виробами медичного призначення та лікарськими засобами.

При цьому державний Укрексімбанк визначений фінансовим агентом уряду по підтримці цього іноземного кредиту.

Крім того, уряд 5 серпня схвалив також залучення під держгарантії "Укрмедснабом" кредиту Канадського експортного агентства ЕDС на 400 млн. доларів для закупівлі у канадських SNC-Lavalin International Inc. і West International Ltd послуг з проектування і будівництва фельдшерсько-акушерських пунктів і сільських амбулаторій і оснащення їх медичним та іншим обладнанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: