"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗ вже готується до другого конкурсу на 3G-ліцензії?

Вівторок, 29 вересня 2009, 15:15

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) не має наміру затримувати проведення наступних конкурсів на видачу ліцензій на використання радіочастотного ресурсу (РЧР) під надання послуг мобільного зв'язку третього покоління (3G) після видачі першого такої ліцензії.

Про це заявив член комісії Володимир Олійник по завершенні засідання НКРЗ у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Як тільки ми отримаємо результати першого тендеру, відразу оголосимо другий", - сказав він.

Виконуючий обов'язки голови комісії Володимир Звєрєв у свою чергу зазначив, що новий конкурс може бути оголошений ще до проведення першого.

Реклама:

"Після 15 жовтня, коли Міноборони дасть відповідь по порядку звільнення діапазону (частот), це буде гарний привід оголосити конкурс", - сказав Звєрєв.

НКРЗ допускає, що в процесі подальшої конверсії радіочастотного діапазону операторам можуть бути запропоновані додаткові смуги частот під 3G-зв'язок.

Це, як зазначають у комісії, повинно компенсувати меншу ширину смуги (25 МГц), яка виставляється на конкурс, у порівнянні з отриманою в 2005 році "Укртелекомом" смугою (35 МГц).

Як повідомлялося, НКРЗ на засіданні у вівторок прийняла рішення провести конкурс щодо видачі однієї ЗG-ліцензії.

Згідно з умовами конкурсу, операторам буде запропонована смуга шириною 25 МГц, стартова ціна якої складе 400 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: