Черновецький просить у Тимошенко гроші на газ

Вівторок, 29 вересня 2009, 13:16

Київрада веде переговори з Кабінетом міністрів про повернення частини вилучених з бюджету столиці 7,5 млрд. гривень для того, щоб закупити газ для опалювального сезону.

Про це заявив депутат міськради від фракції ГАК, голова комісії з питань ЖКГ і паливно-енергетичного комплексу Юрій Бондар, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Бондаря, всі енергопідприємства міста виконали програму підготовки до опалювального сезону, наразі готується житловий фонд - промиваються опалювальні системи, проводиться ревізія трубопроводів і теплових мереж.

"Є інша проблема - проблема своєчасної закупівлі енергоносіїв, перш за все, природного газу. Ми чули про те, що створено державний резерв у розмірі понад 20 мдрд. кубів, але, на жаль, на сьогоднішній день "Газ України" продовжує направляти до "Київенерго" певні попередження про те, що якщо не буде своєчасної оплати, то газ не буде поставлятися. Зараз ведуться переговори на всіх рівнях і з "Газ України", і з урядом. Ви чули про те, що на останній сесії депутати підняли питання про повернення частини вилучень (з бюджету столиці), які становлять 7,5 млрд. гривень, до бюджету міста Києва, і за рахунок цих коштів можна було і погасити борги, і закупити газ", - сказав він.

Реклама:

Як відомо, раніше "Київенерго" заявляла про неготовність столиці до опалювального сезону. Представники компанії також обіцяли киянам ледь теплі батареї.

У той же час, у мерії стверджували, що Київ готовий до опалювального сезону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!