Під Євро-2012 збираються випустити облігації

Понеділок, 28 вересня 2009, 19:39

Уряд планує для фінансування підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 розміщувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на більш вигідних для інвесторів умовах.

Про це повідомив віце-прем'єр України Іван Васюник, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"На наступному тижні буде проведено спеціальний аукціон", - сказав він на прес конференції в Києві в понеділок.

За словами Васюника, умови випуску облігацій "дещо кращі" як для уряду, так і для комерційних банків: термін обігу держоблігацій планується до 2012 року.

Реклама:

Васюник також повідомив про відсутність проблем з фінансуванням державної цільової програми з підготовки до проведення Євро-2012.

"На даний час ми можемо твердо сказати, що фінансування державної цільової програми не буде і не є проблемою, яка може затримати процес підготовки до Євро-2012", - сказав він.

Уряд також розробив окремий механізм реконструкції автодоріг в рамках програми підготовки до Євро-2012, фінансування якого також буде здійснюватися через ряд комерційних банків, додав віце-прем'єр.

При цьому Васюник звернувся до майбутніх кандидатів у президенти з проханням не використовувати тему Євро-2012 у своїй передвиборчій боротьбі.

На його думку, це буде шкодити не тільки всім учасникам політичного процесу, а й Україні в цілому.

Як повідомлялося, раніше фінансування підготовки до Євро-2012 планувалося за рахунок відрахування до бюджету Нацбанком України 9,8 млрд. грн., але президент наклав вето на відповідний закон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!