Коломойського підозрюють у спробі рейдерського захоплення мережі АЗС

Понеділок, 28 вересня 2009, 13:47

Оператор автозаправної мережі ТОВ "УТН-Восток" заявляє про спробу рейдерського захоплення його АЗС на підставі неправомірних судових рішень, спрямованих на блокування роботи станцій компанії.

Про це заявив начальник юридичної служби "УТН-Восток" Олег Трибой на прес-конференції в п'ятницю у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в четвер увечері компанія отримала два визначення Господарського суду Києва від 22 вересня, згідно з якими в забезпечення позовів ЗАТ "Укртатнафта" на все нерухоме майно "УТН-Восток" (понад 100 АЗС) накладається арешт, а самій компанії забороняється реалізація товарів і послуг під брендом "Укртатнафта".

Трибой звернув увагу на те, що "Укртатнафта" звернулася до суду 18 вересня, а судове рішення на користь позивача винесено вже 22 вересня.

Реклама:

У той же час при спробі отримати в суді роз'яснення та ознайомитися зі справою представники "УТН-Восток" отримали категоричну відмову.

Крім того, за його словами, незважаючи на отримання ухвали суду, "УТН-Восток" до цих пір не отримала позовних заяв "Укртатнафти" на суму 13 млн. гривень.

"Виконання вимог цих визначень буде означати для компанії збитки, які у багато разів перевищать суму позовних заяв "Укртатнафти". Ухвала суду містить всі атрибути рейдерської схеми", - підкреслив Трибой.

Як повідомлялося, у серпні "Укртатнафта" заявила про намір у судовому порядку заборонити "УТН-Восток" реалізацію нафтопродуктів під торговим знаком "Уктратнафта" і вимагати відшкодування збитку від порушення умов договору на їх реалізацію на автозаправних станціях ТОВ.

За даними ЗАТ, мережа використовує зазначений товарний знак на більшій кількості АЗС, ніж це було домовлено (118 замість 103).

22 вересня Київський господарський суд виніс рішення про арешт більш ніж 100 заправок компанії "УТН-Восток", які працюють під брендом "Укртатнафта". Мережі АЗС також заборонено торгувати нафтопродуктами та іншими товарами на станціях під цим логотипом.

Мережа АЗС "УТН-Восток" нараховує 118 АЗС у 13 регіонах України. Найбільша кількість АЗС - у Донецькій (21 АЗС), Дніпропетровській (18) і Київській (19) областях. Мережа до недавнього часу працювала під торговою маркою "Укртатнафта". Материнська компанія мережі - ЗАТ "ВІК ОЙЛ" - входить у багатопрофільний холдинг "Міжнародний інвестиційний союз" (МДС).

ЗАТ "Укртатнафта" експлуатує Кременчуцький НПЗ. Менеджмент підприємства з жовтня 2007 року контролюють співвласники групи "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: