Британські компанії зрівняють з іноземними у лістингу Лондонської біржі

Понеділок, 28 вересня 2009, 12:33

Британським компаніям буде дозволено використовувати простий спосіб отримання лістингу на Лондонській фондовій біржі (LSE), використовуючи правила, які раніше були доступні тільки закордонним компаніям.

Це необхідно для зміцнення позиції Лондона як світового фінансового центру, пише The Financial Times.

Схвалення цієї зміни Управлінням фінансового регулювання і нагляду (FSA) відбулося, незважаючи на його обіцянку проявити більш жорсткий підхід до регулювання, зроблену на хвилі критики щодо полегшеного режиму лістингу під час фінансової кризи.

Британські компанії раніше могли провести в Лондоні тільки "первинний лістинг" акцій, який вимагав від них виконання більш суворих правил, які піднімали такі питання, як залучення капіталу, розкриття інформації і склад ради директорів. Натомість, зарубіжні компанії, за якими Лондон агресивно полював під час буму, могли пройти "вторинний лістинг", який не вимагав від них виконання багатьох умов.

Реклама:

Відповідно до змін, до яких приєдналися FSA, починаючи з 6 жовтня британські компанії можуть дістати доступ до цієї двох'ярусної системі та вибору між двома видами лістингу, повідомляється у статті.

Оприлюднення більш докладних деталей змін заплановане на цей тиждень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!