Угода щодо купівлі Opel лишається під питанням

Понеділок, 28 вересня 2009, 10:50

Поглинання австрійсько-канадською Magna компаній Opel і Vauxhall опинилася під загрозою на тлі зростання по всій Європі критики цієї угоди.

Угода з General Motors (GM) має потребу в солідному фінансуванні з боку європейських країн, особливо в Німеччині, а також підтримки профспілок, пише Telegraph з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

Джерела наголошують, що переговори, як і раніше залишаються складними і "це ще не завершена операція", оскільки Європейська комісія почала розслідування обставин надання Opel державного фінансування.

Пропозиція конкурента RHJ International вимагає менше подібного фінансування, але джерела вважають, що ситуація може змінитися після виборів до німецького парламенту, які відбулися у неділю.

Реклама:

Як відомо, 24 вересня європейський комісар з питань конкуренції Нелі Крус застерегла європейські уряди від "підкупу" автомобільних компаній з метою "крадіжки" робочих місць у інших держав.

У планах Magna щодо Opel і Vauxhall значно менше скорочення числа робочих місць у Німеччині, ніж у Великій Британії та Бельгії.

Повідомляється, що Єврокомісія надіслала німецькому уряду список з 100-200 питань з приводу держфінансування Opel і чекає докладної відповіді на них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: