Авіаперевізників між Ізраїлем і Україною підозрюють у змові

Понеділок, 28 вересня 2009, 10:32

В Ізраїлі місцевих та українських національних авіаперевізників запідозрили у створенні картелю.

Такі дані містяться у спеціальному звіті Антимонопольного комітету Ізраїлю, пише Deutsche Welle.

Антимонопольний комітет Ізраїлю перевірив умови "кодшерінгової", тобто, партнерської співпраці з двостороннього обслуговування рейсів між українськими та ізраїльськими авіакомпаніями.

Результати перевірки дають підстави говорити про нібито таємну змову між компаніями "Аеросвіт" та "Ель-Аль" щодо кількості рейсів, заздалегідь завищених цін на авіаквитки та інші деталі, які, на думку Антимонопольного комітету, завдають шкоду вільній конкуренції.

Реклама:

Українсько-ізраїльський напрямок - один з найнавантаженіших серед усіх європейських в Ізраїлі. Водночас, пасажири в обох країнах постійно скаржаться на астрономічні ціни та дефіцит рейсів.

Причина в тому, вважають у Антимонопольному комітеті, що цей маршрут "поділений" між двома компаніями-монополістами.

"Йдеться про явне порушення антимонопольного законодавства, що вже само по собі є нелегітимним", - вважає спеціаліст у галузі авіаційного права Гаді Ельбаз.

Відповідно до результатів перевірки щодо ізраїльського авіаперевізника буде вжито санкції.

Гендиректор Антимонопольного комітету Роніт Кан заявила, що оприлюднені дані вже у найближчій перспективі мають позитивно вплинути на цінову політику авіакомпаній.

У прес-службі "Аеросвіту" виданню повідомили, що компанія працює у суворій відповідності до міждержавної авіаційної угоди. У понеділок юристи "Аеросвіту" вивчатимуть подробиці звіту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: