"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Погані вісті зі США обвалили світові фондові ринки

Понеділок, 28 вересня 2009, 09:50

Американські фондові індекси знизилися в п'ятницю на даних про несподіване скорочення замовлень на товари тривалого користування в США у серпні.

Цей показник впав минулого місяця на 2,4%, що є максимальним зниженням з січня, свідчать дані міністерства торгівлі США. У той же час, аналітики прогнозували підвищення показника на 0,4%, повідомляє агентство Bloomberg.

Котирування ф'ючерсів вранці у понеділок також демонструють зниження: грудневі контракти на S&P 500 до 8:31 втратили 0,27%, на Dow Jones до 8:30 - 0,3%.

"Змішані дані про стан економіки з'являються не тільки сьогодні, але і весь тиждень. Все це говорить про те, що підйом економіки не буде стрімко швидким. Те ж саме справедливо і для фондового ринку", - зазначив аналітик нью-йоркської Federated Investors Inc. Філіп Орландо.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у п'ятницю опустився на 42,25 пункту (+0,44%) - до 9665,19 пункту.

Standard & Poor's 500 знизився на 6,4 пункту (+0,61%), склавши 1044,38 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 16,69 пункту (0,79%) - до 2090,92 пункту.

Більшість європейських фондових індексів впало в п'ятницю на даних про несподіване скорочення замовлень на товари тривалого користування в США, які підтримали думку про те, що зростання фондових ринків випереджає перспективи відновлення світової економіки.

Dow Jones Euro Stoxx 50 у п'ятницю втратив 0,2%, французький індекс CAC 40 зменшився на 0,5%, німецький DAX опустився на 0,4%.

Лише британський FTSE 100 дещо зріс, зміцнившись на 0,06%.

Фондові індекси в Азії знижуються з відкриття торгів у понеділок після того, як обсяг замовлень на товари тривалого користування в США зненацька скоротився, продажі новобудов виявилися гіршими за прогноз, а єна різко подорожчала до долара і євро.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific упав на 1,7% - до 115,82 пункту.

Японський Nikkei 225 втратив 2,4%, австралійський S&P/ASX 200 опустився на 1,1%.

"Останні дані, зокрема зі США, вказують на більш помірне зростання, ніж очікувалося. Для зростання цін на акції потрібні позитивні сюрпризи стосовно прибутку і поліпшення прогнозів", - відзначив один з керівників австралійської інвесткомпанії Pengana Capital Ltd. Тім Шредерс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!