"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Януковичу здається, що Тимошенко не збирається переписувати бюджет

Неділя, 27 вересня 2009, 14:15

Уряд має критично підійти до коригування бюджету 2009 року.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович на 6-му саміті Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба регіоналів.

"По-перше, згідно з бюджетним кодексом це (коригування бюджету) треба було зробити ще в першому кварталі. Цього, як відомо, зроблено не було", - зазначив він.

"В першому півріччі, після другого кварталу, вже закінчується третій квартал - картина залишається незмінною. Складається враження, що уряд і не збирається цього робити", - наголосив Янукович.

Реклама:

"По-друге, уряд, на наш погляд, повинен ефективно і прозоро працювати в напрямку використання інвестиційних ресурсів, тобто коштів МВФ", - вважає він.

"Не тільки Верховна рада, а й громадськість повинні бути своєчасно поінформовані, куди, навіщо і скільки грошей спрямовується. Поки що уряд діє за вже звичною для себе схемою, далекою від відкритості", - зазначив лідер регіоналів.

Він наголосив, що "рішення про використання цих інвестиційних ресурсів приймаються кулуарно".

"Що ж стосується виплати заощаджень вкладників Ощадбанку СРСР і інших напрямків діяльності нинішнього уряду, я сказав би, що ось це є питання соціального популізму. В умовах кризи подібне робити неприпустимо", - вважає Янукович.

Крім того, він незадоволений ситуацією, яка складається у напрямку подолання корупції в державі, "адже Україна займає одне з перших місць у світі за рівнем корупції".

"Один з головних чинників, який впливає на це - руйнація законності в Україні, яка розпочалася з перших кроків цієї влади, починаючи з виборів 2004 року, коли була застосована технологія так званого третього туру, який не існував і не існує в чинному українському законодавстві", - заявив лідер регіоналів.

Янукович наголосив на необхідності провести реформу судової системи та реформу системи правоохоронних органів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!