Банкова: Кремль навряд чи уповноважував Тимошенко вибачатися

П'ятниця, 25 вересня 2009, 22:23

У секретаріаті президента здивовані вибаченнями прем`єра Юлії Тимошенко за перебої в поставках російського газу.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, зазначивши, що вона не мала ніяких підстав робити таку заяву від імені України.

"Прем`єр не мала ніяких підстав і причин вибачатися від імені України щодо тієї ситуації, яка була в січні у зв`язку з припиненням подачі газу в українську газотранспортну систему. Це більш ніж дивно", - заявив Соколовський, якого цитує агентство "УНІАН".

Він підкреслив, що Тимошенко до останнього часу стверджувала, причому абсолютно справедливо, що Україна не несе жодної відповідальності за газову кризу, що виникла в січні 2009 року.

Реклама:

"Більше того, Тимошенко абсолютно обґрунтовано стверджувала, що у української сторони є всі докази того, що вся вина за припинення поставок газу в українську ГТС для України і споживачів Європи лежить саме на російській стороні", - зазначив Соколовський.

"Тому більш ніж дивно, що раптом сталася така різка зміна позиції. Тимошенко фактично підтвердила ті міфи, які безуспішно намагалися нав`язати деякі кремлівські політики Європі, всьому світу і нам зокрема", - сказав він.

"Європейські спостерігачі, експерти давно переконалися у тому, що Україна не винна і абсолютно непричетна до тієї кризи, до тієї газової атаки, яка була здійснена в січні. Ми вже звикли до таких різких змін позиції нашого прем`єра, але не до такої ж міри", - зазначив представник президента.

Він вважає, що було б більш логічно, якби свої вибачення принесла російська сторона. "В даному випадку прем`єр фактично висловилася від імені російської сторони. Це не прийнято і некоректно. Я сумніваюся, що такі повноваження їй вже надані в Кремлі", - заявив Соколовський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!