"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко відхрестилася від відповідальності за гривню

П'ятниця, 25 вересня 2009, 22:01

За курс гривні відповідає Національний банк України, а не уряд.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в ефірі програми Шустер Live.

"У кожної гілки влади є своя компетенція. По Конституції за курс національних валют відповідає Національний банк. І уряд не те що не має права, а прямо заборонено втручатися в ці речі", - сказала вона.

За словами Тимошенко, гривня залежить лише від того, який робить обсяг емісії Нацбанк, як він виходить з інтервенціями валюти на ринок.

Реклама:

Водночас, вона висловила переконання, що нинішній курс долара - суттєво завищений.

"Я переконана, що на сьогоднішній день по імпорту, експорту, по всім показникам, по всім параметрам бюджету і по ситуації, яка є зараз під час кризи, максимум що може зараз бути - це 7-7,5 гривень за долар. І я переконана - якщо буде змінено керівництво Нацбанку - то за декілька місяців країна переконається саме у таких речах", - підкреслила прем'єр.

"Мені дуже шкода, що зараз через курс гривні намагаються впливати на політику, намагаються впливати на стабільність в державі. А уряд виходить на внутрішній ринок своїми запозиченнями, спілкуючись з комерційними банками, а не з Нацбанком", - сказала вона.

"І я думаю, те що зараз уряд робить і як зберігає цілісність і баланс бюджету, може захистити економіку від будь-яких серйозних вражень", - підкреслила Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!