Автопрому обіцяють пільги замість 13% надбавки

П'ятниця, 25 вересня 2009, 17:05

У держбюджеті на 2010 рік необхідно передбачити спеціальні позиції для підтримки вітчизняних автовиробників.

Про це заявила голова Комітету Верховної ради з промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат від БЮТ Наталія Королевська, перебуваючи на виробничих потужностях корпорації "Богдан" у Черкасах, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Королевська, зокрема, зазначила: "Після скасування додаткового мита на імпортні авто, ми повинні компенсувати українським автовиробникам у вигляді податкових пільг ті ж 13%. Я думаю, що це мають бути компенсації кредитних ставок, пільги стосовно податку на прибуток, який реінвестується у виробництво та інші механізми".

При цьому вона наголосила, що такий підхід має бути однаковим абсолютно для всіх виробників, без виділення цільових дотацій окремим підприємствам.

Реклама:

За словами народного депутата, внутрішній ринок повинен бути повністю забезпечений продукцією власного виробництва, щоб не залежати від імпорту і курсів валют.

"Я сподіваюся, до кінця поточного року буде підписано Меморандум між урядом і галузевими підприємствами. Агресивна політика на ринку за підтримки уряду дозволить автовиробникам повернути втрачені позиції. На мою думку, спільними зусиллями ми зробимо 2010 роком початку зростання, а не падіння", - сказала голова парламентського комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!