"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Державу підозрюють у рейдерському захопленні букмекерського бізнесу

П'ятниця, 25 вересня 2009, 14:44

Асоціація букмекерів України звернулася до президента, прем'єр-міністра та низки інших високо посадовців з відкритим листом, у якому вимагає припинити незаконне здійснення букмекерської діяльності оператором державних лотерей ТОВ "М.С.Л.".

Про це йдеться в листі прес-служби Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

У листі підкреслюється, що даний крок спрямований проти лотереї "Спортліга", нещодавно впровадженої ТОВ "М.С.Л.", котра, як стверджують в Асоціації, за всіма прямими й непрямими ознаках підпадає під визначення букмекерської діяльності.

На сьогоднішній день такий вид діяльності тимчасово заборонений Законом "Про заборону грального бізнесу в Україні", наголошується в листі.

Реклама:

У документі зазначається, що відповідно до положень даного закону "азартна гра - будь-яка гра, умовою участі в якій є внесення гравцем ставки, що дає можливість одержати виграш (приз), і результат якої повністю або частково залежить від випадковості".

Наводиться низка фактів, які, на думку букмекерів, чітко вказують на те, що "Спортліга" не може вважатися також державною лотереєю й, по-суті своїй, не є лотереєю взагалі, оскільки відповідає всім принципам і правилам букмекерської діяльності.

Такі дії ТОВ "М.С.Л.", грубо порушують не тільки норми Закону про заборону грального бізнесу, але й Ліцензійні умови провадження господарської діяльності по випуску й проведенню лотерей, зазначається в листі.

Також букмекери припускають, що подібне не могло відбутися без сприяння з боку окремих держорганів, зокрема, без спеціального дозволу Мінфіну як профільного органу ліцензування.

"Ситуація все більше нагадує типове рейдерське захоплення, тільки не окремого підприємства, а вже цілої галузі бізнесу. Поки легальні оператори ринку, підкорившись Закону, згорнули діяльність і чекають нових правил гри, хтось у держорганах вирішив скористатися ситуацією й безцеремонно зайняти дану нішу", - вважає президент Асоціації букмекерів України Ольга Зінченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: