Ющенко: фінансування Євро-2012 нікудишнє

П'ятниця, 25 вересня 2009, 14:12

Президента Віктора Ющенка не задовільняє рівень фінансування Євро-2012.

Про це він сказав на нараді з питань фінансування заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Аналізуючи поточний стан справ із процесом підготовки України до Євро-2012, голова держави констатував, що бюджетне фінансування залишається слабким.

"Мене не задовольняє рівень фінансування в рамках закону про бюджет 2009 року заходів і об'єктів ЄВРО-2012. 27% фінансування за 9 місяців - це нікудишнє виконання закону про бюджет", - наголосив президент.

Реклама:

Він звернув окрему увагу на той факт, що видатки на будівництво, реконструкцію і ремонт автодоріг загального користування профінансовані лише  на 11,5% - при тому, що належна розбудова доріг є невід'ємним компонентом підготовки до Євро-2012.

"Якщо його не буде - нам не бачити того позитивного рішення, яке ми очікуємо у листопаді", - зазначив Президент.

"Я кожен день по телевізору чую про стовідсоткове виконання бюджету, у мене виникає запитання до уряду - чому стовідсотково не фінансується Євро-2012? Десь є велика неправда - або не виконується бюджет, або уряд ігнорує закон про бюджет 2009 року", - сказав Ющенко.

Вочевидь, зазначив він, йдеться про відсутність відповідних планових поступлень до бюджету, які скоротилися від рівня попереднього року на 30%.

"І це є пряма загроза, перш за все, фінансуванню інфраструктури Євро-2012", - додав він.

Президент висловив переконання, що за існуючих умов єдина можливість забезпечити фінансування заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням ЄВРО-2012 - це  реалізація напрацьованих спільно схем - Міністерства фінансів, НБУ тощо.

"Ми не говоримо про включення станка НБУ, про механізм, який принесе безконтрольне формування емісії, втрату стабільності курсу і підвищення інфляції", - наголосив Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!