"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Надра України" впевнені, що висудять у британців ліцензії

П'ятниця, 25 вересня 2009, 12:42

НАК "Надра України" розраховує на отримання ліцензій на родовища, які належать Cadogan Petroleum.

Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" сказав голова правління НАК "Надра України" Олександр Пономаренко.

"Ми з ними судимося і виграли суд першої інстанції, після чого Мінприроди підписало наказ про повернення нам ліцензій. Вони, в свою чергу, виграли апеляцію. Я ставлюся до цього спокійно. Ми нікого не обдурили. Ми - держкомпанія і завжди говоримо правду", - сказав голова правління.

Він уточнив, що Cadogan Petroleum пред'явив позов до "Надра України" на суму близько мільярда гривень.

"Позов подано через надання друкованих видань інформації про те, що їх позбавили ліцензії. Вони визнали, що у них впала капіталізація на Лондонській біржі, і тому пред'явили позов, вимагаючи компенсувати збитки", - пояснив Пономаренко.

Cadogan Petroleum є засновником компаній "Астраінвест", "Астроінвестенерджі", "Юсенко" і "Юсенконадра", які працювали з "Надра України" за схемою 50х50 з подальшим розмиванням частки держави. Рішенням Кабміну ліцензії цих компаній були повернуті Мінприроди.

"Cadogan Petroleum - нерезидент України. Вони створили з повітря документи про запаси на Пирківському й Загорянському родовищы, які розробляють їх фірми", - вважає голова НАК.

На його думку, капіталізація компанії була штучно завищена, тому що компанія показала завищені дані про запаси цих родовищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: