Україні пропонують шукати ринки збуту в Азії

Четвер, 24 вересня 2009, 16:52

Україна має шукати нові ринки збуту в країнах Азії та Близького Сходу.

Про це заявив відомий український економіст і політик Сергій Тігіпко у Вашингтоні в інтерв'ю Мирославі Гонгадзе для української служби "Голосу Америки".

Ця бесіда відбулася під час триденного візиту Сергія Тігіпка в США, який завершився 24 вересня.

"Нових економічних партнерів і нові ринки збуту Україна повинна шукати в Азії та на Близькому Сході. Ці регіони найменше постраждали від кризи, і вони першими вийдуть з економічної рецесії", - зазначив він.

Реклама:

Політик наголосив, що українська зовнішня політика дотепер ігнорує східний напрям.

"За п'ять років не було жодного візиту президента чи прем'єр-міністра ні в Індію, ні в Китай, а саме ці країни будуть визначати економічну погоду в посткризовому світі. На Близькому Сході також знаходяться найбільш перспективні ринки для української сільськогосподарської продукції", - підкреслив політик.

На думку Тігіпка, Україна повинна припинити хаотичний рух в трикутнику США-Євросоюз-Росія і повернутися до багатовекторної прагматичної зовнішньої політики, яка б обслуговувала не ідеологічні установки лідерів, а економічні інтереси країни.

"Встановлення хороших відносин з Росією зовсім не суперечить нашим взаєминам з Америкою та Європою, - заявляє Сергій Тігіпко, - і тим більше не заважає активності в інших регіонах світу".

Останнім часом найбільші світові гравці  - і, в першу чергу, США, демонструють  відмову від конфронтаційної жорсткої зовнішньої політики.

"Сам факт створення формату Великої двадцятки свідчить про те, що тенденція багатовекторності стає головною в епоху кризи", - додав Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!