"Нафтогазу" дозволили брати нові борги

Четвер, 24 вересня 2009, 12:15

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) надала право НАК "Нафтогаз України" на випуск боргових зобов'язань за кордоном.

Про це ідеться у рішенні ДКЦПФР "Щодо емісії цінних паперів НАК "Нафтогаз України" №1082 від 16 вересня 2009 року, оприлюдненому 24 вересня в офіційному виданні "Урядовий кур'єр".

"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" може здійснити емісію іноземних боргових цінних паперів за межами України, умови випуску яких будуть регулюватися іноземним правом, при цьому розміщення та обіг таких боргових цінних паперів буде здійснюватися за межами України, у зв'язку з чим не буде регулюватися правом України", - говориться в рішенні ДКЦПФР.

Водночас стало відомо, що Люксембурзька фондова біржа з 24 вересня призупинила торги єврооблігаціями НАК "Нафтогаз України" на 500 млн. доларів із погашенням 30 вересня 2009 року у зв'язку з порушенням біржових правил.

Реклама:

"Правління біржі вирішило припинити торги цінними паперами з 24 вересня через порушення біржових правил", - ідеться у повідомленні на веб-сайті біржі.

Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів і НАК "Нафтогаз України" до 20 жовтня 2009 погодити з кредиторами умови реструктуризації зовнішніх боргів НАК на суму 1,6 млрд. доларів, включаючи п'ятирічні єврооблігації на 500 млн. доларів, термін погашення по яких закінчується 30 вересня 2009 року.

Так, відповідно до постанови уряду №986 від 16 вересня, держгарантії НАК надаються на загальну суму 2,006 млрд. доларів за умови, що поточні зовнішні борги будуть оформлені новим випуском цінних паперів.

У свою чергу, Міністр палива та енергетики Юрій Продан переконаний, що дефолту НАК "Нафтогаз України" через перенесення терміну узгодження умов реструктуризації боргів не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: