У Тимошенко не дозволили податківцям посилювати тиск на бізнес

Четвер, 24 вересня 2009, 10:34

Кабінет міністрів на засіданні 23 вересня відхилив пропозицію Державної податкової адміністрації (ДПАУ) щодо посилення фіскального тиску на бізнес.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Ради підприємців при Кабінеті міністрів.

Згідно з повідомленням, ДПАУ пропонувала внести зміни до Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" з метою розширення сфери застосування "звичайних цін", тобто надати можливість податківцям збільшувати податок на прибуток.

Крім цього, відзначають в Раді підприємців, податківці пропонували проекти рішень уряду, які вже сьогодні могли б збільшити їх повноваження з визначення бази оподаткування податком на прибуток.

Реклама:

Ці пропозиції ДПАУ уряд відхилив одноголосно.

У Кабінеті Міністрів знайшла підтримку тільки одна ініціатива податківців - щодо введення загального реєстру податкових накладних, але за умови узгодження цього проекту з Держкомпідприємництва.

"На жаль це не перша спроба ДПАУ посилити свої повноваження, і не завжди наші аргументи здаються міністрам більш вагомими", - зазначила глава Ради підприємців при Кабінеті міністрів Оксана Продан.

"Я рада, що сьогодні позиція бізнесу, яку озвучили Рада та Держкомпідприємництва, знайшла підтримку в уряді", - додала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!