"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

3G може загрузнути в судах

Четвер, 24 вересня 2009, 09:38

Проведення тендеру по видачі ліцензій на зв'язок 3G, призначеного Національною комісією регулювання зв'язку (НКРЗ) на 27 листопада, може бути заблоковано в судах.

Про це заявив директор з корпоративного управління і контролю "МТС-Україна" Олег Проживальський, пише газета "Дело".

За його словами, мобільний оператор розглядає таку можливість у випадку, якщо НКРЗ не виставить на конкурс хоча б одну ліцензію шириною 35 МГц.

"Якщо на конкурс будуть виставлені чотири ліцензії, то хоча б одна з них повинна бути на 35 МГц, інакше оператори не зможуть конкурувати з "Укртелекомом". Якщо цього не відбудеться, я вас запевняю, що один з учасників конкурсу з імовірністю 90% подасть до суду", - стверджує Проживальський.

Реклама:

Як відомо, НКРЗ до цього часу не затвердила умови конкурсу.

Зокрема, незрозуміло, чи будуть виставлені одразу чотири частоти або ж вони будуть продаватися по одній. Не вирішене питання і щодо ширини смуг частот.

При цьому позиції гравців ринку щодо умов майбутнього конкурсу істотно різняться.

"Астеліт" (life:)) і "УРС" (ТМ "Білайн") наполягають на паралельному виділенні чотирьох ліцензій шириною по 25 МГц.

Частково підтримують цю позицію і в НКРЗ, проте продавати ліцензії шириною 25 МГц регулятор хоче не на одному конкурсі, а послідовно - з часовим проміжком від декількох місяців до півроку.

Цей варіант категорично не влаштовує "МТС", яка наполягає на виділенні хоча б однієї ліцензії шириною 35 МГц. Саме таку в 2005 році отримав поки що єдиний оператор 3G стандарту UMTS в Україні компанія "Укртелеком" (ТМ Utel).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!