"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна отримав перший пакет акцій обленерго

Середа, 23 вересня 2009, 18:20

Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" передала Фонду державного майна 46% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Черкасссиобленерго" для їх подальшого продажу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на віце-президента держхолдингу Олександра Щербатюка.

За його словами, "Енергокомпанія України" також передала до Кабінету міністрів і ФДМ свої пропозиції щодо черговості виставлення на продаж належних державі контрольних пакетів акцій обленерго.

"Вони полягають в тому, щоб в першу чергу виставити на продаж пакети акцій обленерго, в яких присутній конфлікт серед акціонерів і не проводяться збори", - сказав він.

Реклама:

Щербатюк уточнив, що НАК, зокрема, в першу чергу рекомендує виставити на продаж пакети акцій "Тернопільобленерго" і "Київенерго".

Як повідомлялося, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, ФДМ повинен отримати для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій у розмірі 60% +1 акція в 10 обленерго: "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго", "Закарпаттяобленерго", "Хмельницькобленерго", "Крименерго", "Миколаївобленерго", "Чернівціобленерго", "Донецькобленерго", "Харківобленерго", а також 60,25% акцій "Запоріжжяобленерго", 60,06% акцій в "Луганськобленерго", також 51% акцій "Тернопільобленерго" і 50% +1 акція "Київенерго".

Передбачається, що конкурси з їх реалізації будуть оголошені до 1 грудня 2009 року.

Раніше у середу виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко заявив, що ФДМ досі не отримав від НАК "Енергетична компанія України" контрольні пакети акцій 14 обласних енергопостачальних компаній для подальшого продажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: