"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стосовно ДП "Південь" Ющенка підставили його ж юристи?

Середа, 23 вересня 2009, 18:08

Голова Державного комітету з питань підприємництва Олександра Кужель просить президента Віктора Ющенка відкликати указ, яким зупинена дія розпорядження Кабінету міністрів від 17 червня 2009 року "Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства "Південь" у сферу управління Держкомпідприємництва".

Про це вона заявила на брифінгу у середу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я б дуже просила, звертаючись до пана президента, відкликати цей указ, оскільки він є незаконним. Юристи, які в цьому разі підставили президента, є непрофесійними. Я подала вже документи в МВС на відкриття кримінальної справи стосовно директора підприємства, держпідприємство належатиме державі, і лише Кабінет міністрів прийматиме рішення, що далі буде з цим підприємством - або ми його виставимо на аукціон, або там буде державний митний склад чи щось інше", - сказала вона.

При цьому Кужель спростувала інформацію, що передача ДП "Південь" не була узгоджена з Міноборони.

Реклама:

"Я показую вам прямий документ, де є підпис Іващенка - в.о. міністра оборони, який і був ініціатором передачі цього майна", - сказала вона.

За даними Кужель, після ухвалення рішення КМУ про передачу цього держпідприємства від Міноборони в управління Держкомпідприємництва були спроби фіктивного його банкрутства.

"Перше, з чим я зіткнулася при передачі підприємства, це те, що воно було оголошене банкрутом відразу через тиждень після рішення про його передачу. Я відстояла держвласність, виграла суд. Але підтвердженням того, що це "липове" банкрутство, є дослідження Державного центру з питань відновлення платоспроможності і банкрутства", - сказала Кужель.

Як повідомлялося, 14 вересня Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів від 17 червня "Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства "Південь" у сферу управління Держкомпідприємництва".

Згідно з розпорядженням Кабміну, "Південь" передавався зі сфери управління Міністерства оборони у сферу управління Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва.

В указі президент зазначив, що це рішення було прийняте без участі Міністерства оборони, порушуючи законодавство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: