Тимошенко і Путін запланували побачення у Ялті

Вівторок, 22 вересня 2009, 20:10

Прем'єр-міністри України і Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін можуть обговорити питання співпраці між двома країнами у машинобудівній галузі та інноваційній сфері в рамках засідання Ради глав урядів країн СНД в Ялті, наміченого на 20 листопада 2009 року.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У рамках економічної Ради глав урядів СНД (між прем'єрами) відбудеться обмін думками про перспективи співробітництва між двома країнами. Це буде чергова зустріч, яка проводиться між прем'єрами практично раз на квартал. Ми сподіваємося, що будуть налагоджені нові контакти ефективної співпраці в тій чи іншій сфері", - сказав Данилишин.

Зокрема, за його словами, прем'єри планують обговорити співпрацю в машинобудуванні та інноваційній сфері.

Реклама:

"Думаю, обговорюватимуться можливості співробітництва в машино-, літако-, суднобудуванні, можливості інноваційної співпраці", - уточнив він.

При цьому Данилишин підкреслив, що Україна всіляко зацікавлена в реалізації інноваційних програм в рамках Співдружності.

"Ви знаєте, зараз формується спеціальна програма інноваційного розвитку країн СНД до 2020 року. Хочу відзначити, що Україна була ініціатором розробки такої програми, і ми всіляко підтримуємо можливості її впровадження і реалізації. Думаю, саме на етапі зближення інноваційних потенціалів країн і налагодження спільних контактів ми будемо проводити діалог", - додав міністр економіки.

Як повідомлялося, раніше обговорити питання співпраці в авіабудуванні між Україною і Росією планувалося в рамках міжурядової комісії, засідання якої було намічено на початок жовтня у Харкові.

Пізніше стало відомо про перенесення засідання та зустрічі прем'єрів. Зокрема, за деякими даними, російські сторона пропонувала організувати її за день до засідання Ради глав урядів країн СНД в Ялті, наміченого на 20 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: