"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка порахували, що бензин має бути дешевший на 20%

Вівторок, 22 вересня 2009, 19:50

За розрахунками Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента, роздрібні ціни на бензин мають бути щонайменше на 20% нижчі від тих, що склалися сьогодні на внутрішньому ринку.

Про це сказано в повідомленні головної служби інформаційної політики Секретаріату президента.

Згідно з повідомленням, зокрема, попри те, що світові ціни на нафту сьогодні на 40% нижчі за минулорічні показники, за останній рік роздрібні ціни на нафтопродукти в Україні виросли на 21%.

При цьому експерти Секретаріату нагадують, що нафта власного видобутку реалізується сьогодні на аукціонах за цінами значно нижчими від світових.

Реклама:

Так, на останньому аукціоні ціна на нафту була майже втричі нижчі, ніж в аналогічному періоді 2008 року.

При цьому якщо в липні ціна імпортної нафти становила в середньому 3434,9 гривень за тонну, то ціна нафти власного видобутку, реалізованої в цей період на аукціоні становила 1283 гривень за тонну.

"Значною мірою ціна, яка склалася на ринку нафтопродуктів, зумовлена непрозорістю формування ціни на нафту внутрішнього видобутку, відсутністю альтернативних джерел постачання в Україну нафти і ринкових механізмів регулювання в цій сфері", - наголошується в повідомленні Секретаріату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!