"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко хоче нового імпульсу економічної співпраці України та США

Вівторок, 22 вересня 2009, 19:07

Президент Віктор Ющенко переконаний, що економічна співпраця України та Сполучених Штатів Америки має отримати новий імпульс.

На цьому він наголосив у вівторок у Нью-Йорку під час робочого сніданку з представниками ділових кіл США, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко підкреслив, що на кінець першого півріччя 2009 року в українську економіку було залучено майже 1,4 млрд. доларів американських інвестицій.

Проте світова криза негативно позначилася як на інвестиційній діяльності, так і на нашому зовнішньоторговельному обороті.

Реклама:

Ющенко вважає, що у такій ситуації слід уважно проаналізувати конкретні причини скорочень і дати новий імпульс двосторонній економічній співпраці.

Він закликав і американський, і український бізнес до активної роботи щодо пошуку нових партнерів, нових форм і підходів до співробітництва і запросив до такої співпраці Українсько-Американську ділову раду, Торгово-промислову палату Манхеттена та інші об'єднання промисловців і підприємців.

"Я хотів би, щоб американські бізнесові кола мали чітку інформацію про перспективи й переваги співпраці з нашою країною", - наголосив Ющенко.

Президент висловив побажання, щоб представники українських та американських ділових кіл частіше зустрічалися для обміну інформацією стосовно можливих проектів співробітництва.

Звертаючись до представників бізнесу, Ющенко підкреслив: Україна - це місткий внутрішній споживчий ринок, потужна виробнича і науково-технічна база, кваліфіковані трудові ресурси, унікальне транзитне розташування.

Зокрема Президент відзначив багато можливостей для співпраці у сфері високих технологій - передусім у космічній галузі, у машинобудуванні, транспорті.

Окремо він наголосив на можливостях активного співробітництва в аграрно-промисловому секторі.

За словами Ющенка, за останні 1-1,5 роки в сільське господарство України було залучено більше іноземних інвестицій, ніж у будь-яку іншу галузь.

На переконання президента, американські ділові кола також мають можливості для співпраці з українською стороною в енергетиці та сфері енергозбереження.

За словами Ющенка, Україна, крім того, зацікавлена в якнайширшому торговельно-економічному співробітництві зі Сполученими Штатами.

"Наша держава відкрита для тісної співпраці з американським бізнесом, готова пропонувати різні форми взаємодії і орієнтується на конкретні досягнення і взаємну вигоду", - наголосив президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: