"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Київ" потребує докапіталізації

Понеділок, 21 вересня 2009, 16:31

Банк "Київ" потребує додаткової капіталізації на суму 1,5 млрд. грн.

Про це сказав голова правління банку Юрій Маслов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Банк сьогодні перебуває в стані доформування резервів. І ми думаємо, що банк має потребу в додатковій докапіталізації. Думаємо, що ця сума попередньо складає близько 1,5 млрд. грн.", - зазначив він.

За словами Маслова, ця пропозиція правління банку буде узгоджуватися з наглядовою радою кредитно-фінансової установи, яка і буде приймати остаточне рішення про направлення відповідної заявки до Міністерства фінансів.

Голова правління також повідомив, що з 3,565 млрд. грн. облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), які були спрямовані на збільшення статутного капіталу фінустанови, Нацбанком вже викуплено близько 1,6 млрд. грн.

Крім того, Маслов повідомив, що поточна заборгованість банку "Київ" з рефінансування центрального банку становить близько 1,2 млрд. грн.

Фінустанова поки не зверталася за залученням нових кредитів від регулятора.

При цьому він додав, що банк веде переговори про повернення клієнтів, які раніше обслуговувалися в ньому, зокрема, ряду оборонних підприємств.

Обговорюється також можливість фінансування банків будівництва доріг в Україні.

Банк "Київ" заснований 1993 року. Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів (3,456 млрд. грн.) банк "Київ" займав 44 місце серед 184 банків, що діяли в країні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!