"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Мотор-Січ" будуватиме турбіни у Росії

Понеділок, 21 вересня 2009, 09:23

Українське підприємство "Мотор Січ" 18 вересня підписало з урядом Саратовської області Росії угоду про створення спільного підприємства з випуску продукції енергетичного машинобудування.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-центр уряду області.

Згідно з повідомленням, спільно з урядом Саратовської області "Мотор Січ" організує виробництво газотурбінних електростанцій і газотурбінних приводів для компресорних станцій.

Сторони на паритетних засадах інвестують в проект 120 млн. доларів протягом шести років.

Реклама:

До програми ремонту та обслуговування газотурбінних двигунів "Мотор Січчю" також буде залучений Саратовський авіаційний завод.

Плани щодо відкриття виробництва в Росії мають і інші виробники продукції енергетичного машинобудування.

"Російський уряд постійно посилює протекціоністську політику по відношенню до своїх виробників, що відбивається і на наших замовленнях: укладати нові контракти стає все складніше. Тому ми зараз розглядаємо варіант запуску виробництва в Росії", - розповів віце-президент групи "Енергетичний стандарт" (управляє Сумським НВО ім. Фрунзе і "Запоріжтрансформатор") Віктор Чобан.

За його словами, поки машинобудівникам вдається нарощувати обсяги поставок до Росії, але ця тенденція може змінитися вже 2010 року.

За даними Мінпромполітики, на Росію в I півріччі 2009 року припало більше 41% загального обсягу експорту продукції енергетичного машинобудування. У 2008 році обсяг експорту цієї продукції досяг 760 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: