"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє припинити "ігри" з гривнею

Понеділок, 21 вересня 2009, 08:44

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що "80% обвал курсу гривні, який стався протягом останніх місяців, є наслідком корупційних тіньових операцій, здійснених під контролем Національного банку України".

На цьому глава уряду наголосила, виступаючи в програмі одеської телекомпанії "РІАК", повідомляє агентство "УНІАН".

При цьому Тимошенко зазначила: "Тому після президентських виборів буде змінено керівництво Нацбанку і курс гривні повернеться до рівня 6,5 щодо долара".

За словами глави уряду, миритися з теперішніми підходами фахівців Нацбанку не можна, оскільки ідеться про "масштабну непрофесійність фахівців НБУ, викликаному корупційними проявами в діяльності його керівництва".

Реклама:

"Багато хто цинічно заробляє на кризі і горі людей, причому заробляє аморально", - наголосила Тимошенко.

Поточне падіння гривні безпрецедентно, наголосила прем'єр, нагадавши при цьому, що "максимальне зниження курсу національних валют в результаті світової економічної кризи сягнуло в деяких країнах 25%, якщо не брати до уваги Ісландію".

"Однак обвал курсу гривні викликаний штучно, тому що всі розрахунки свідчать про те, що в теперішніх економічних і фінансових умовах курс гривні повинен бути приблизно 6-6,5 гривні щодо долара. Це підтверджують не тільки авторитетні експерти, а й заступники голови Нацбанку", - сказала Тимошенко.

"Що стосується результатів рефінансування приватних банків, то валютний ресурс був спрямований насамперед на валютний ринок і обвалив курс гривні, а не надійшов у реальний сектор економіки, оскільки, власне, і не ставилася така мета керівництвом Національного банку", - підсумувала прем'єр-міністр .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: