США чекає на нові банкрутства банків

Середа, 2 вересня 2009, 12:24

Проблеми у секторі комерційної нерухомості будуть все частіше ставати причиною банкрутств американських банків.

Про це заявила голова Федеральної корпорації із страхування депозитів (FDIC) Шейла Бейр, пише видання "Дело". 

За її словами, кредити на комерційну нерухомість як і раніше загрожують банківських балансах, і вона очікує, що банки будуть частіше банкрутувати у зв'язку з труднощами в цій сфері в кінці поточного року і в 2010 році.

Нагадаємо, що всього з початку року в США "лопнули" 84 фінансові організації, що більш ніж втричі перевищує кількість закритих банків минулого року.

За весь 2008 рік, коли вибухнула фінансова криза, у США зазнали краху 25 банків, у тому числі такі гіганти як Lehman Brothers і Bear Stearns.

FDIC доводиться справлятися із зростаючою кількістю банківських банкрутств, оскільки індустрія все ще страждає від наслідків безнадійних кредитів.

Баланс страхового агентства, яке захищає депозити, скоротився до 10,4 млрд. дол з 13 млрд. дол у попередньому кварталі, але Бейр сказала, що FDIC вже виділила додаткові 32 млрд. дол. на покриття витрат на банківські банкрутства в наступному році.

Кількість американських банків, що зіткнулися з фінансовими труднощами, зросла в II кварталі 2009 року до 416 - максимального значення з червня 1994 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: