Тимошенко таки покращить життя президента

Субота, 19 вересня 2009, 14:57

У представленому Кабінетом міністрів проекті державного бюджету на 2010 рік фінансування Державного управління справами збільшується практично за 99% позицій.

Це відбувається на тлі скорочених на 192 млн. гривень у порівнянні з 2009 роком витрат на законотворчу діяльність народних депутатів, пише тижневик "Дзеркало тижня".

Згідно з проектом бюджету, у 2010 році на 21 млн. гривень більше (зростання - 18,7%) виділяється на забезпечення діяльності президента, 22 млн. - на реконструкцію Маріїнського палацу, 10 млн. - на аварійно-відновні роботи в Києві по вул. Срібнокільській, 20. 

На стаціонарне лікування 43,4 тис. депутатів 2010 року виділять 130 млн. гривень, зокрема 122 млн. - за загальним фондом (зростання витрат за цим фондом - 34,5%), що складає по 2 тис. 995 гривень на рік на кожного депутата.

Реклама:

На поліклінічно-амбулаторне обслуговування депутатів у бюджеті виділяється по 1 тис. 664 гривень на рік на кожного з 55 тис. закріплених.

При цьому на боротьбу з оргзлочинністю силами підрозділів МВС виділяється 9,8 млн. гривень, на дошкільне виховання і позашкільну роботу з дітьми співробітників МВС - 46,2 млн. гривень.

Водночас на ті ж позашкільні цілі, але по лінії Міносвіти, на всю країну виділяється 37 млн. гривень.

На санепідконтроль і дезинфекційні заходи бюджет передбачає 1,7 млрд. гривень. На окрему програму по боротьбі з епідеміями - 500 тис. гривень.

На захист суспільної моралі планують витратити менше 10 коп. на душу населення на рік - за бюджетною програмою "Забезпечення контролю у сфері захисту суспільної моралі".

Як повідомлялося, раніше в.о. міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що у проекті держбюджету збільшено видатки на утримання Держуправління справами, а не на утримання президента.

"Наступного року вводиться в експлуатацію кардіологічна клініка і на її утримання необхідні видатки. Друге - нарешті відкривається клініка для дітей. Вона утримується за рахунок видатків ДУС", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: