У Трансбанку з’явився санатор

Субота, 19 вересня 2009, 14:02

Наприкінці минулого тижня у АКБ "Трансбанк" з'явився санатор.

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня" з посиланням на директора департаменту банківського нагляду НБУ Василя Пасічника. 

За його словами, до банку уже надійшов перший транш коштів у розмірі 1 млн. доларів.

Назвати нових власників банку чиновник відмовився, уточнивши лише, що їх інтереси представляє підприємець з Одеси Віталій Чернов. 

Реклама:

Водночас, за даними представників банківського сектора, реальним санатором виступають повірені російських підприємців братів Чорних, які можуть співпрацювати в Україні з одеським бізнесменом, депутатом Партії регіонів Леонідом Клімовим.

За інформацією представників банківського сектора, підприємці домовилися з НБУ інвестувати в банк близько 550 млн. гривень, повернути рефінансування і дати можливість остаточно вивести з Трансбанку гроші очолюваного першою леді фонду "Україна 3000", призначені для будівництва "Дитячої лікарні майбутнього", - 35 млн. гривень.

В обмін на порятунок банку нові власники хотіли б отримати контроль над кредиторською заборгованістю підприємств співвласника банку Володимира Костеріна.

А саме, над заставами по цій заборгованості, в числі яких 97% (за деякими даними - 48%) акцій телеканалу "Тоніс".

Трансбанк заснований в 1991 році. За даними НБУ, на початок липня 2009 року активи банку складали 506,5 млн. гривень. Кошти юридичних осіб у банку складають 253,1 млн. гривень, фізичних осіб - 468,9 млн. гривень.

У вересні Нацбанк продовжив Трансбанку мораторій на задоволення вимог кредиторів, термін якого закінчився 1 вересня, ще на три місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!