Ющенко вимагає від Тимошенко гроші на греблю

П'ятниця, 18 вересня 2009, 19:12

Президент Віктор Ющенко наполягає, щоб уряд виділив кошти на ремонт автодорожнього проїзду по греблі Дніпровської ГЕС.

Про це йдеться у його телеграмі на ім'я прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я вкрай стурбований критичним станом автошляхового переходу на греблі ДніпроГЕСу та будівництва автомобільного переходу через Дніпро у Запоріжжі", - зазначив Ющенко.

Глава держави відзначає, що тривала інтенсивна експлуатація автодорожнього переїзду на спорудах греблі ДніпроГЕСу без поточних ремонтів призвела до погіршення сполучення між лівобережною та правобережною частинами міста - нині технічний стан автомагістралі на греблі визнано непридатним для нормальної експлуатації.

Реклама:

Президент зазначає, що передбаченого у 2009 році урядом фінансування у розмірі 7,7 млн. гривень на першочергові аварійно-відбудовні роботи на автодорожньому переїзді греблі ДніпроГЕСу, з яких наразі отримано лише 4 млн. гривень, вочевидь, недостатньо.

Глава держави також наголошує, що велике значення для Запоріжжя має будівництво автомагістралі через Дніпро.

Натомість визначена держбюджетом-2009 сума в 100 млн. гривень дає змогу лише частково забезпечити продовження робіт з будівництва нових мостів, йдеться у повідомленні.

"Наполягаю на виділенні передбачених у бюджеті на 2009 рік щонайменше 2 млн. гривень на завершення аварійно-відбудовних робіт на автодорожньому проїзді по греблі Дніпровської ГЕС Запоріжжя та додаткових 100 млн. гривень на продовження будівництва мостових переходів через Дніпро", - йдеться у телеграмі.

Також Ющенко вважає за необхідне кардинально переглянути обсяги фінансування зазначених робіт на наступний 2010 рік.

Президент очікує інформації про вжиті заходи у 10-денний термін.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!