"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін починає продаж казначейських зобов'язань фізичним особам

П'ятниця, 18 вересня 2009, 18:44

Міністерство фінансів з 23 вересня розпочне реалізацію казначейських зобов'язань фізичним особам.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Мінфіну

"Міністерство фінансів відповідно до постанови Кабінету міністрів № 362 "Про випуск казначейських зобов'язань" з 23 вересня 2009 року розпочне реалізацію казначейських зобов'язань в документарній формі серії А із датою випуску 14 вересня 2009 року, строком обігу 12 місяців, номінальною вартістю 500 гривень, відсотковою ставкою 16% річних та щоквартально виплатою купонного доходу", - ідеться у повідомленні.

Згідно з інформацією Мінфіну, погашення облігацій буде здійснюватися разом із виплатою за останнім купоном.

Реклама:

Продаж казначейських зобов'язань фізичним особам буде здійснюватися в установах ВАТ "Державний ощадний банк України" на всій території України.

Зокрема, з 23 вересня 2009 року буде розпочато продаж казначейських зобов'язань в київських районних філіях - відділеннях Ощадбанку, з 28 вересня 2009 року - в регіональних управліннях та відділеннях Ощадбанку за вартістю продажу, яка встановлюватиметься Міністерством фінансів на щотижневій основі.

Вартість продажу казначейських зобов'язань залежить від часу їх продажу, зокрема, чим ближчий час купонної виплати, тим вища ціна продажу казначейських зобов'язань.

"Перевагами такого інструменту інвестування коштів, як державні казначейські зобов'язання, для населення є: надійність, гарантована державою; доступна номінальна вартість; щоквартальні купонні платежі; випуск у документарній формі на пред'явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення; відсутність оподаткування доходів, отриманих в результаті купонних виплат за казначейськими зобов'язаннями; можливість заощадити кошти із одночасним запобіганням можливих втрат від росту інфляції", - підкреслюється у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: