Британська газета: Ющенко невчасно критикує Тимошенко перед МВФ

П'ятниця, 18 вересня 2009, 17:49

Президент Віктор Ющенко звинуватив МВФ у занадто поблажливому ставленні до уряду Юлії Тимошенко.

Про це пише британська Financial Times, повідомляє агентство "УНІАН".

Автор статті Роман Олеарчик вважає, що коментарі Ющенка загрожують втягнути МВФ та інших іноземних позичальників України у внутрішню хаотичну політичну ситуацію.

Видання зауважує, що президент неодноразово звинувачував уряд Тимошенко у популістській політиці, посилаючись на те, що той не підняв ціни на природний газ для побутових споживачів до ринкового рівня, та нереальний бюджет на цей та наступний рік.

Реклама:

"Ні Світовий банк, ні МВФ так і не зробили ту роботу, яка була передбачена, і не змогли змусити уряд провести реформи", - цитує газета докори Ющенка.

Financial Times наголошує, що президент зробив свій коментар саме у той час, коли МВФ роздумує над наданням Україні цієї осені четвертого траншу stand-by позики у розмірі 16,4 мільярди доларів, затвердженої минулої осені.

"МВФ прагне залишатись подалі від отруйної української політики, але четвертий транш вважається життєво необхідним для України, щоб втриматись на плаву найближчим часом", - наголошує автор.

"МВФ дуже стримано ставиться до політичного безладу в Києві, вони відмовились підтвердити або заперечити широко розповсюджені звинувачення політиків та репортажі-розслідування в новинах, які припускають, що частина цього пакету допомоги була використана неналежним чином", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!