"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко вимагає у Тимошенко 500 мільйонів на міст через Дніпро

П'ятниця, 18 вересня 2009, 14:33

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду забезпечити фінансування побудови автотранспортної магістралі через Дніпро у Запоріжжі.

Про це голова держави сказав під час робочої поїздки до Запоріжжя, повідомляє агентство "УНІАН".

"Без галасу, без реклами, без біг-бордів уряд зобов'язаний профінансувати у бюджеті 2009 року 500 мільйонів гривень на це будівництво", - заявив він.

В Головній служба інформаційної політики секретаріату президента, відповідне прохання буде направлено на адресу уряду найближчим часом.

Реклама:

Голова держави наголосив, що цей об'єкт є має стратегічне загальнонаціональне значення, відтак, з боку уряду має бути продемонстровано адекватне ставлення, а не байдужість, яку виявляють сьогодні відповідальні за міст міністерства.

У цьому контексті Ющенко констатував, що розуміє всю складність ситуації із виконанням нереалістичного бюджету поточного року.

Він повідомив, що враховуючи непрості фінансові обставини, пропонуватиме в бюджеті наступного року винести цей об'єкт окремим рядком.

"Це єдина можливість мати пряме бюджетне фінансування проекту. Якщо цієї суми не буде знайдено в бюджеті, на таку суму буде видано державні гарантії і через такий механізм ми завершимо будівництво цього мосту", - запевнив Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: