"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ заперечує, що Савченко був на лікарняному

П'ятниця, 18 вересня 2009, 12:48

Олександр Савченко був звільнений з посади заступника голови Нацбанку через прогули.

Про це заявив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Савченко був звільнений за прогули", - сказав він, коментуючи звільнення Савченка, який заявив, що сам іде з НБУ через незгоду з політикою банку, а пізніше був призначений заступником міністра фінансів.

При цьому Шаповалов заперечує, що Савченко був на лікарняному.

Реклама:

"Жодного підтверджувального документа він не надав. Коли начальник відділу кадрів поставив йому запитання, у якому статусі він знаходиться й чи в курсі він, що в керівництва є місяць на розгляд заяви про відставку, він відповів: я пораджуся з юристами і повернуся за годину", - розповів перший заступник голови НБУ.

"У понеділок його цілий день не було, а минулого тижня у середу, четвер, п'ятницю він приходив на три години, тобто з'являвся на початку десятої і до дванадцятої йшов. Ми попросили його пояснити, чому він не працював. Звісно, він нічого не пояснив, тому я підписав наказ про його звільнення за прогули", - пояснив Шаповалов.

За його словами, Савченко "протягом останніх чотирьох місяців майже не ходив на роботу, а на засіданнях правління, де ухвалювалися рішення про рефінансування і валютні інтервенції, проти не голосував".

"Крім того, цього року він уже 33 дні був у відпустці, 30 днів на лікарняному і 30 днів у відрядженнях, в основному закордонних", - додав перший заступник голови НБУ.

"Він (Савченко) не розписався під наказом, але трудову забрав. А в ній записана причина звільнення", - повідомив він.

"Ми ще в квітні хотіли його звільнити, усі документи були готові, але Володимир Семенович (Стельмах) попросив: нехай він ще трошки побуде, бо зараз піде займатися Банком розвитку. Але Банк розвитку так і не був створений", - зазначив Шаповалов.

Як зазначала "Економічна правда", джерело у Нацбанку раніше повідомляло, що Савченко був звільнений за порушення трудового законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!