"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко вважає, що без МВФ не обійтися

Четвер, 17 вересня 2009, 13:43

Президент Віктор Ющенко розчарований тим, що Україні не вдалося провести реформи, які передбачалися у Меморандумі з Міжнародних валютним фондом про економічну і фінансову політику української влади, затвердженому у рамках співробітництва країни з фондом.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з провідними вченими та експертами з проблем економічної і фінансової кризи в Києві у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З одного боку - я високо ціную відносини з міжнародними фінансовими організаціями, з іншого боку - у мене є велике розчарування політикою 2009 року, (яка) вийшла далеко за рамки меморандуму", - сказав він.

"Ні Міжнародний валютний фонд, ні Світовий банк так і не зробили цієї роботи, яка була передбачена шляхом організації нових відносин в рамках Меморандуму, і не змогли змусити уряд провести відповідні реформи в тому чи іншому секторі", - зазначив президент.

Реклама:

Ющенко також підкреслив, що Україна на сьогоднішній день так і не вирішила проблеми, які стояли перед нею на початку року.

"На сьогодні ми залишаємося в проблемі, яка була вісім місяців тому", - сказав він, підкресливши, що "політиканство" замінило необхідні реформи.

За словами президента, за різними оцінками експертів, для досягнення економічних показників 2008 року Україні потрібно чотири-п'ять років.

"Думаю, без присутності провідних фінансових організацій світу формувати політику реформ 2010 року в сьогоднішніх умовах, з сьогоднішнім моделюванням бюджету, макроекономіки неможливо", - підкреслив президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!