"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лагун прикупив собі "Оранти"

Четвер, 17 вересня 2009, 11:42

Власник фінансової групи "Дельта" Микола Лагун викупив близько 20% акцій додаткової емісії лідера страхового ринку України - компанії "Оранта".

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело, близьке до керівництва страховика.

"Лагун купив акції додаткової емісії "Оранти". Але не контрольний пакет, а десь близько 20%", - сказав співрозмовник видання.

Сам Микола Лагун відмовився підтвердити або спростувати цю інформацію.

Реклама:

"Поки я не можу це коментувати", - сказав він.

Таку ж позицію зайняв і голова наглядової ради НАСК "Оранта" Олег Спілка, повідомивши, що результати підписки на додаткову емісію акцій компанії будуть оприлюднені наприкінці вересня.

Видання зазначає, що в результаті після запланованого збільшення статутного капіталу страховика з 175 млн. гривень до 775 млн. гривень частка Миколи Лагуна в компанії складе 15,5%.

Як відомо, до початку проведення додаткової емісії основними акціонерами НАСК "Оранта" були: казахстанський БТА Банк (14,01%), його "дочка" АТ "ТуранАлем Сек'юрітіс" (21,16% акцій), а також дві кіпрські компанії - Colorino Trading Limited (24, 9862%) і Saleta Limited (24,9858%).

У серпневому інтерв'ю "Інвестгазеті" голова наглядової ради НАСК "Оранта" Олег Спілка зробив попередній прогноз структури акціонерів компанії після проведення додаткової емісії. За його словами, 35,17% акцій буде належати казахстанському БТА Банку, 38-40% - компаніям "IMG холдингу" і українському інвестору-фізособі, ще 10% - західним інвестфондам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!