МВФ продовжить фінансування України – західний експерт

Четвер, 17 вересня 2009, 11:08

МВФ продовжить фінансування України, хоча ризик того, що черговий транш позики відкладуть, далі існує.

Таку думку висловила аналітик британської дослідницької групи Economist Intelligence Unit Анн-Луїз Гаґґер в інтерв'ю радіо "Свобода".

За ї словами, українській економіці ще далеко до одужання, попри те, що є й позитивні сигнали.

"Гляньмо на останні економічні дані. Від літа є певне поліпшення, наприклад, промислове виробництво зросло, але скорочення української економіки було дуже масштабним. Наприклад, ВВП у другому кварталі скоротився на 18%, тому українська економіка в дуже поганому стані. Хоча є певні позитивні сигнали, вони не свідчать про швидше відновлення. Наприклад, ми очікуємо, що наступного року ВВП України зросте лише на 1%", - сказала Гаґґер.

Реклама:

Вона відзначила позитив у тому, що уряд домагається бюджетного дефіциту у розмірі 4% від ВВП, що відповідає вимогам МВФ.

"Я ще не дивилася на деталі надходжень і видатків, але прогноз уряду на найближче майбутнє виглядає до певної міри надто оптимістичним", - зазначила вона.

Щодо імовірності того, що Міжнародний валютний фонд продовжить фінансування України, Гаґґер сказала: "Ми очікуємо, що ця співпраця продовжиться. Водночас є ризик, що наступні транші можуть відкласти".

"Новий транш має бути у листопаді, але його можуть і затримати. Але все-таки ми очікуємо, що він надійде ще цього року", - зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!