ФДМ зможе блокувати продаж екс-держпакетів акцій обленерго

Середа, 16 вересня 2009, 15:44 -

Протягом п'яти років з моменту переходу права власності на державний пакет акцій обласних енергогенеруючих компаній (обленерго) продаж (відчуження) значної частини його майна або здача його в оренду буде можлива тільки на підставі попередньої згоди Фонду державного майна (ФДМ).

Це передбачено наказом ФДМ №1383 від 2 вересня 2009 року, оприлюдненим в офіційному виданні Фонду "Відомості приватизації" від 16 вересня.

Згідно з ним, значною частиною майна вважається майно, ринкова вартість якого складає більше 10% статутного фонду підприємства.

У документі також прописано, що покупець акцій обленерго повинен протягом 50 днів з моменту укладення договору купівлі-продажу отримати дозвіл не тільки від Антимонопольного комітету, а й від Національної комісії регулювання енергетики (НКРЕ).

Реклама:

Як відомо, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №1004-р, до 1 грудня 2009 року планується виставити на продаж контрольні пакети акцій 14 обленерго, які належать державі.

У свою чергу, екс-глава Фонду держмайна України, член СПУ Валентина Семенюк-Самсоненко подала до Окружного адміністративного суду м. Києва позов з вимогою зупинити приватизацію обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: