"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оренду причалу ТІСом вимагають визнати недійсною

Середа, 16 вересня 2009, 14:57

Прокуратура Одеської області подала до Господарського суду Одеської області позов із вимогою визнати недійсним договір про порядок використання ТОВ "Трансінвестсервіс" (ТІС) причалу №17.

Про це йдеться в повідомленні юридичної служби порту "Південний", повідомляє агентство "УНІАН".

Прокуратура також 3 вересня цього року внесла подання про перегляд ухвали Одеського апеляційного господарського суду, що затвердив умови, на яких суд зобов`язав порт "Південний" укласти з ТОВ "Трансінвестсервіс" договір про порядок використання ТОВ "ТІС" причалу №17.

За інформацією служби, в позові й поданні прокуратури Одеської області йдеться, що договір суперечить вимогам Цивільного й Господарського кодексів України.

Реклама:

Зокрема, Договір про порядок використання частини цілісного майнового комплексу ТОВ "Трансінвестсервіс" - причалу №17, що знаходиться на балансі Морського торгового порту "Південний", укладено сторонами за рішенням суду за відсутності у порту необхідного обсягу цивільної дієздатності.

Тобто, порт не мав права самостійно укладати такий договір, оскільки причал № 17, як частина цілісного майнового комплексу порту, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, переданий у сферу управління Міністерства транспорту та зв`язку, наголошується в повідомленні.

Крім того, на думку прокуратури, договір не спрямовано на реальне настання правових наслідків, обумовлених ним, а укладено для приховування іншої, насправді здійсненої сторонами угоди - оренди об`єкту державної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!