"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київенерго скаржиться, що податкова не віддає їй 86 мільйонів

Середа, 16 вересня 2009, 14:20

АК "Київенерго" прогнозує, що борг Києва перед компанією до кінця року може досягти 2 млрд. грн.

Про це повідомив на прес-конференції голова правління компанії Едуард Соколовський, передає агентство "УНІАН".

За його словами, на 1 вересня цього року сума даної заборгованості досягла 1,403 млрд. грн., при цьому за 8 місяців її приріст становить 992 млн. грн.

Соколовський зазначив незрозумілу позицію київської влади в даному питанні і відсутність прагнення частково погасити заборгованість у рамках постанови Кабінету міністрів, який регулює питання взаємозаліків заборгованості з теплоенергії.

Реклама:

Зокрема, він повідомив, що держбюджет як субвенція на ці потреби повинен переказати КМДА близько 600 млн. грн., причому ці кошти призначені для взаємозаліків не тільки щодо теплової енергії, а й з послуг водопостачання.

Голова правління АК "Київенерго" відзначив, що ситуація, яка виникла, ставить під загрозу підготовку компанії до проходження осінньо-зимового періоду, оскільки через відсутність коштів вона не може погасити заборгованість перед постачальником газу, а також сформувати десятиденний запас мазуту в обсязі 76,8 тис. тонн.

Соколовський пояснив, що формування запасів мазуту є однією з необхідних умов підписання акту готовності компанії до проходження осінньо-зимового періоду 2009-2010 рр.

Ще одним чинником, який негативно впливає на фінансове становище компанії, за словами Соколовського, є невідшкодування Державною податковою адміністрацією заборгованості з ПДВ в обсягу 86 млн. грн.

При цьому він уточнив, що на сьогодні заборгованість "Київенерго" перед ДК "Газ України" становить 650 млн. грн., а для формування резерву мазуту компанії необхідно 280 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: