Volkswagen і BMW незадоволені продажем Opel канадсько-російському союзу

Середа, 16 вересня 2009, 11:09

Німецькі автовиробники Volkswagen і BMW висловили невдоволення планами канадської Magna в альянсі з російським Сбєрбанком придбати мажоритарний пакет акцій збиткового автоконцерну.

Про це пише газета Financial Times.

І Volkswagen, BMW і мають намір переглянути свої відносини з канадським виробником автокомпонентів після того, як General Motors оголосила про продаж Magna і Сбєрбанку 55% акцій свого підрозділу в Німеччині Opel.

Голова ради директорів Volkswagen Фердинанд Пієх оголосив, що компанія розглядає можливість переходу на інших виробників автокомпонентів.

"Ми легко зможемо знайти інших постачальників. Нам, як групі, не подобається, коли наші постачальники стають нашими конкурентами", - сказав Пієх.

Аналогічну думку висловив головний фінансовий директор BMW Фрідріх Айхінер.

"Magna завжди була для нас сильним постачальником. Але тепер Magna стане нашим конкурентом. Це нова ситуація, яку нам потрібно оцінити. Ми не будемо ставити під сумнів чинні угоди з Magna. Але в майбутньому ми можемо прийняти рішення не на користь Magna, якщо зіткнемося з конфліктом інтересів", - вважає Айхінер.

Свої заперечення є і в уряду Іспанії - зокрема, іспанська міністр промисловості Мігель Себастьян незадоволений значними держкредитами і державними гарантіями, які супроводжують операції.

"Чим більше ми дізнаємося про угоду з Magna, тим менше вона нам подобається", - заявив Себастіян.

У найближчі тижні керівництво канадської компанії проведе переговори з клієнтами в Європі та Азії, щоб обговорити всі наявні питання щодо угоди з Magna і виробити нову стратегію співпраці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: