Бюджет Києва-2009 б'є рекорди недовиконання

Середа, 16 вересня 2009, 10:25

За перше півріччя 2009 року до скарбниці Києва і районів вдалося зібрати лише 33,2% запланованих на півроку доходів.

Про це у вівторок повідомили представники головного управління економіки на засіданні бюджетної комісії Київради, де заслуховувався питання про стан виконання бюджету за перших 6 місяців поточного року і виконанні програми соціально-економічного розвитку Києва за цей же період.

Скільки це реальних мільйонів і скільки відсотків від усього річного обсягу бюджету, довідатися не вдалося, пише "Газета по-київськи".

За словами  депутата-бютівця Сергій Мельника, план складений так, що основні надходження в бюджет очікуються наприкінці року (у листопаді-грудні), а тому реальна цифра виконання річного бюджету набагато нижча за озвучені 32%. 

Реклама:

Варто відзначити, що видаткову частину бюджету за півроку міській владі удалося виконати набагато краще: на 41% по Києву і районах і на 40% - тільки по Києву.

Таких показників, за словами представників управління  економіки, вдалося досягти завдяки залученню короткострокових позик з казначейства на виплату зарплати, закупівлю медикаментів тощо.

Однак, усі позики доведеться віддавати, і тоді показники помітно знизяться.

Комісія Київрада відклала розгляд питань про виконання бюджету на невизначений час, відправивши чиновників за реальними цифрами. Тим часом, уже за кілька тижнів, у жовтні, прийде час підбити підсумки 9 місяців бюджетного року і внести корективи, щоб устигнути виправити ситуацію під кінець року.

З такими темпами, відзначає видання, часу на це вже не вистачить, а це загрожує економічним провалом міської влади в 2009 році.

Київ. Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: