"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світ продовжує боротися з бонусами банкірів

Середа, 16 вересня 2009, 10:14

Рада фінансової стабільності (Financial Stability Board, FSB) має намір рекомендувати країнам "групи двадцяти" (G20) тимчасово обмежити сумарний розмір бонусів для банків.

Про це сказав голова FSB Маріо Драгі журналістам у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Важливо, щоб компанії зберігали свій прибуток, щоб мати можливість збільшувати капітал і підтримувати кредитування. Буде зв'язок між сумарним обсягом бонусів і загальними показниками діяльності компанії", - зазначив він.

Драгі сказав, що рекомендації FSB будуть включати в себе пропозиції щодо схеми виплат, а також щодо вимог до розкриття інформації про винагороди.

Financial Times пише з посиланням на джерела в раді, що поки не ясно, чи будуть запропоновані на майбутньому саміті G20 конкретні обмеження на сумарний розмір бонусів.

У той же час передбачається, що від банків будуть вимагати підвищення капіталу до рівня нових вимог, і поки що цей процес не завершиться, регулюючі органи, можливо, будуть обмежувати розмір дивідендів, викупу акцій, виплат персоналу.

На початку вересня міністри фінансів і голови центробанків G20 дійшли згоди щодо необхідності підвищення капіталу банків і введення єдиних правил для виплат компенсацій банкірам.

Конкретні рекомендації було доручено виробити FSB, до якого входять представники центральних банків і національних регуляторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!