Тігіпко прогнозує економічне зростання навесні

Середа, 16 вересня 2009, 10:06

Політик Сергій Тігіпко прогнозує, що поступове  економічне зростання в Україні  почнеться в березні-квітні 2010 року за умови збереження позитивних тенденцій  в провідних країнах світу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби екс-голови НБУ.

Він зазначив, що економічне падіння в Україні було найбільшим серед європейських країн та країн СНД, в той час як чотири пострадянських держави навіть продемонстрували зростання.

"За підсумками першого кварталу падіння ВВП у нас було 20%, в другому - мінус 18%. Думаю, за результатами року ми вийдемо на мінус 14% ВВП", - заявив політик.

Реклама:

Тігіпко підкреслив, що таке значне падіння відбувається через  те, що наша влада недієздатна та нічого не зробила для подолання  кризи.

"Керівники інших країн серйозно займалися дерегуляцією, кредитуванням малого та середнього бізнесу, знижували ставки кредитування та насичували економіку грошима. Україна майже нічого не зробила", - зазначив екс-голова НБУ.

На його думку, якщо збережеться нинішня економічна політика, надії України на вихід із кризи можуть бути пов'язані тільки з одужанням світової економіки. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: